تصمیمات کارگروه رفع موانع جهش تولید

اولین جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری در این جلسه با قدردانی از مقام معظم رهبری به خاطر نامگذاری امسال تحت عنوان جهش تولید گفت: ایشان با نامگذاری امسال به عنوان سال جهش تولید توجه مردم و مسئولین را به موضوع مهم تولید جلب کردند و متعاقب آن نیز تاکید کردند که کارگروهی موثر و کارآمد متشکل از قوای سه گانه ذیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا برای رفع موانع جهش تولید تشکیل شود تا بتواند در شرایط فعلی کشور به گره گشایی از مسایل اصلی بخش تولید بپردازد.

معاون اول رییس جمهور خاطر نشان کرد: وظیفه اصلی کارگروه رفع موانع جهش تولید، رفع دغدغه‌ها، مشکلات و مسائل اصلی بخش تولید است چرا که مسئله تولید امروز یکی از مهم ترین مسائل کشور است و اشتغال کشور نیز ارتباط مستقیمی با بخش تولید دارد.

جهانگیری با اشاره به فرآیندهای طولانی و زمان بر صدور مجوز و استعلام های متعدد برای راه اندازی کسب و کارهای جدید را از موانع اصلی رونق بخش تولید برشمرد و گفت: اگر فضای کسب و کار اصلاح و بهبود یابد و بخش خصوصی انگیزه لازم را برای فعالیت پیدا کند، گام مهمی برای جهش تولید برداشته خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به منفی بودن رشد سرمایه گذاری ظرف ده سال اخیر، تصریح کرد: کسانی که خود را نسبت به آینده کشور دلسوز می دانند باید استمرار این روند را به عنوان یک هشدار جدی تلقی و برای رفع این مشکل تلاش کنند.

وی افزود: موانع پیش روی جهش تولید مشتمل بر مجموعه مسائلی است که تحریم، شیوع کرونا، مسائل مدیریتی، مشکلات فضای کسب و کار و تامین مالی بخش تولید از جمله این موارد است که باید تلاش کنیم در کارگروه رفع موانع جهش تولید با اتخاذ تصمیمات راه گشا، کارآمد و موثر برای رفع ریشه ای این مسائل و بهبود فضای کسب و کار اقدامات جدی انجام دهیم.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به وجود کارگروه ها و ستادهای مختلف در دستگاه‌های اجرایی که برای رفع موانع پیش روی تولید فعال هستند، گفت: متاسفانه این ستادها و کارگروه ها، نتوانسته اند با توجه به شرایط تحریم و فشارهای موجود، مشکلات بخش تولید را برطرف کنند که لازم است کارگروه رفع موانع جهش تولید تصمیماتی را اتخاذ کند تا این ستادها کارآمدتر و مصوبات آنها نافذتر باشد.

وی با تاکید بر اینکه در جلسات کارگروه رفع موانع جهش تولید باید به طور جدی به موضوعات و مسائل اصلی بخش تولید پرداخته شود، اظهار داشت: باید مسائل و مشکلات اصلی فراروی بخش تولید شناسایی و براساس اهمیت، اولویت بندی شوند و در جلسات این کارگروه بر اساس اولویت بندی صورت گرفته مورد بررسی قرار گیرند و با فوریت برای رفع مشکلات تصمیمات لازم اتخاذ شود.

جهانگیری با تاکید بر اهمیت فعالیت رشته های پیشران اقتصاد و تولید کشور در به حرکت درآوردن سایر فعالیت های تولیدی، افزود: اگر بخش های پیشران اقتصاد فعال شوند به سایر رشته های صنعتی مرتبط نیز تحرک خواهند داد.

معاون اول رییس جمهور بخش صادرات را یکی از مهم ترین بخش های پیشران اقتصاد توصیف کرد و گفت: اگر بخش صادرات فعال شود، علاوه بر تامین ارز مورد نیاز کشور به بسیاری از واحدهای تولیدی که با رکود مواجه هستند جان تازه ای می بخشد و بنگاه های اقتصادی با ظرفیت بیشتری فعال خواهند شد.

وی بخش مسکن را از دیگر بخش های پیشران اقتصاد کشور دانست و گفت: با فعال شدن بخش مسکن حداقل ۱۲۰ رشته صنعتی وابسته به آن فعال می شود و می تواند نقش موثری در ایجاد فرصت های شغلی ایفا کند.

جهانگیری به موضوع خصوصی سازی نیز اشاره و تصریح کرد: باید ضرورت انجام خصوصی سازی در کشور برای همگان روشن شود زیرا هنوز عده ای نسبت به ضرورت آن تردید دارند. نمی توان به ظاهر بگوییم که به سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را باور داریم اما با خصوصی سازی مخالف باشیم. اگر ایراد یا اشکالی بر فرآیندهای خصوصی سازی مترتب است باید این فرآیندها اصلاح شود نه اینکه اصل خصوصی سازی زیر سوال برود.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید برای جهش تولید عزم و اراده کافی در مسئولین کشور ایجاد و هماهنگی های لازم میان دستگاه های مختلف برقرار شود، اظهار داشت: لازم است برای تحقق جهش تولید، فضای رسانه ای و روانی در جامعه نیز مدیریت شود و اگر می خواهیم نقدینگی کشور را به سمت تولید هدایت کنیم باید سیاست گذاری های مشخص و روشن داشته باشیم.

وی با اشاره به اقدامات دولت برای رونق بخش تولید در سال جاری تاکید کرد: پس از نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهش تولید، دولت تلاش کرد با وجود همه محدودیت های پیش روی تولید به این شعار جامه عمل بپوشاند و کشور را وارد دوره رونق و جهش بخش تولید کند.

جهانگیری افزود: در اولین گام از کارگروه های مرتبط با بخش تولید خواسته شد تا فعال تر شوند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید را در استان های کشور فعال کرد.

معاون اول رییس جمهور افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز که کارگروه بهبود فضای کسب و کار را ایجاد کرده و هیئت مقررات زدایی نیز در این دستگاه اجرایی مأموریت یافت تا نسبت به حذف مقررات زائد و دست و پا گیر پیش روی بخش تولید اقدام کند و گزارش تصمیمات را به این کارگروه ارسال کند.

در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس کل بانک مرکزی، رییس اتاق بازرگانی ایران، ‌رییس اتاق بازرگانی تهران، ‌رییس سازمان بازرسی کل کشور و مشاور اقتصادی رییس قوه قضاییه بعنوان نمایندگان رئیس قوه قضاییه نیز حضور داشتند، اصلی ترین موانع پیش روی بخش تولید مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین ضمن بررسی راهکارهای رفع موانع جهش تولید مقرر شد وزارت امور اقتصادی و دارایی موضوع فضای کسب و کار را به عنوان یکی از مهم تری عوامل تاثیرگذار بر بخش تولید مورد بررسی قرار دهد و موانع و مسائل اصلی مرتبط با فضای کسب و کار را احصاء و در جلسه آتی کارگروه رفع موانع جهش تولید مطرح کند تا تصمیمات لازم برای حل این مسائل اتخاذ شود.

همچنین مقرر شد موضوعات مهم مرتبط با جهش تولید نظیر رفع موانع پیش روی توسعه صادرات، تامین مواد اولیه بخش تولید به خصوص بخش صنعت و موضوع بخش های پیشران اقتصادی به عنوان اولویت های بعدی در دستور کار کارگروه رفع موانع جهش تولید در دستور کار قرار گیرد.

گفتنی است، با توجه به معرفی رییس سازمان بازرسی کل کشور و مشاور اقتصادی رییس قوه قضاییه به عنوان نمایندگان رییس قوه قضاییه در کارگروه رفع موانع جهش تولید که از سوی رییس قوه قضاییه معرفی شده اند، مقرر شد نظر به مکاتبات انجام شده با رییس مجلس شورای اسلامی برای معرفی دو نفر به عنوان نمایندگان قوه مقننه برای عضویت در کارگروه، دفتر معاون اول رییس جمهور پیگیری های لازم را در این خصوص انجام دهد.

چهار شنبه، 26 شهريور 1399 09:42
نظرات
نام:  نظر: 

قوانین ارسال

  • نظراتی که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
  • نظرات شما پس از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
ایمیل: 
متن زیر را در کادر کنار آن وارد کنید
* تماس با ما

آدرس:گیلان- رشت- بلوار امام خمینی- کوچه دانشگاه پیام نور- جنب ناحیه کارگاهی سپیدرود رشت- ساختمان کسب و کار

تلفکس :33721349-013
واتساپ: 09028360408
ایمیل: [email protected]
کانال اطلاع رسانی:guilanhim@
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خانه صنعت معدن و تجارت گیلان می باشد