با حضور معاون وزیر صمت و قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در رشت؛ از 32 مدیر برتر حوزه صنعت و معدن گیلان تجلیل شد

صادق نجفی در همایش تجلیل از برگزیدگان حوزه صنعت و معدن استان گیلان در رشت با بیان اینکه در حال حاضر کشور در شرایطی حساس به سر می‌برد گفت: باید در مقابل بحران‌هایی که دشمنان جمهوری اسلامی ایران ایجاد می کنند، با قدرت ایستادگی کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ایران در گذشته نیز سابقه تحریم داشته است؛ خاطر نشان کرد: دشمن در حال حاضر اقتصاد ایران را مورد هدف قرار داده و ما برای خروج از این وضعیت باید برنامه‌ریزی داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اعلام اینکه قبل از انقلاب اسلامی کمتر از هزار واحد صنعتی در کشور فعال بود گفت: عدم توجه به وضعیت اشتغال و صنعت، کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم جلوگیری از معطل ماندن مواد اولیه لازم برای کار تولیدکنندگان در گمرک ابراز داشت: امروز شرایط کشور همانند دوران دفاع مقدس است.

برای رفع مشکلات حوزه صنعت باید استراتژی دقیقی اتخاذ شود

نجفی با بیان اینکه باید از ظرفیت استان گیلان در راستای رفع مشکلات حوزه صنعت و تولید کشور استفاده کرد اظهار داشت: برای رفع مشکلات حوزه صنعت باید استراتژی دقیقی اتخاذ شود.

وی با اعلام اینکه مشوق‌های اقتصادی برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر 12 هزار میلیارد تومان برای ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی در روستاهای زیر ده هزار نفر جمعیت پرداخت می‌شود.

ستاد راستی‌آزمایی ثبت سفارش کالا تشکیل شد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برخی سفارش‌های ثبت شده برای دریافت ارز دولتی برای واردات واقعا بی‌مورد است تاکید کرد: برخی از سفارش‌های ثبت شده به دلیل تولید نمونه مشابه در کشور نیاز به واردات ندارد.

 وی با اشاره به تشکیل ستاد راستی‌آزمایی ثبت سفارش کالا افزود: سال گذشته در مقطعی 10 میلیارد دلار ثبت سفارش داشتیم و اکنون به 21 میلیارد دلار رسیده و لازم است ثبت سفارش ها بررسی و چنانچه واحد تولیدی برای مواد اولیه مشکل داشته باشد، به سرعت نسبت به رفع مشکل اقدام شود.

نجفی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه تامین برق واحدهای صنعتی خاطر نشان کرد: قطع برق واحدهای صنعتی می‌تواند خسارات زیادی را برای تولیدکنندگان به دنبال داشته باشد.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران سفرای جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر را یکی از ستون‌های پایداری انقلاب دانست و گفت: الگوبرداری از صنایع کشورهای خارجی و همچنین صدور توانایی‌های داخلی به خارج، سبب رونق تولید می‌شود.

وی ادامه داد: تاکنون به حدود هفت هزار واحد تولیدی ارز دولتی پرداخت شده چراکه قابل قبول نیست واحدهای تولیدی ما برای مشکلی کوچک، تعطیل باشند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در شرایط حساسی به سر می بریم، اظهار داشت: 2 راه داریم؛ یکی راه برنامه ریزی شده دشمنان برای ایجاد هرج و مرج در کشور و دیگری ایستادگی مقابل دشمنان مانند دوران پرافتخار دفاع مقدس تا از بحران ها گذر کنیم.

باید شرایطی برای جوانان مهیا کنیم تا کشور توسعه یابد

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اعلام اینکه باید صنایعی ایجاد کنیم که سبب اشتغالزایی برای جوانان شود تصریح کرد: استان گیلان یکی از استان‌های هدف در حوزه افزایش تولید پوشاک و صادرات آن است.

نجفی با تصریح بر اینکه امروز باید برای صنایع و صاحبان اقتصادی امیدآفرینی کنیم، گفت: گیلان بدلیل موقعیت و ظرفیت هایی همچون بنادر آستارا و انزلی، همسایگی با کشورهای حاشیه خزر و جوانان نخبه این سرزمین، می تواند بخشی از مشکلات کشور را برطرف کند.

وی حمایت از صنایع دانش بنیان را از رویکردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان و اضافه کرد: باید شرایطی مهیا کنیم و تخفیف ها و مشوق هایی به ویژه برای جوانان در نظر گرفته شود تا کشور توسعه یابد.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر 84 هزار واحد صنعتی در کشور فعالیت می‌کند که 92درصد آن را صنایع کوچک تشکیل می‌دهد که نیمی از آنها در شهرک ها و نواحی صنعتی مستقر هستند؛ گفت: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان و استاندار گیلان باید لحظه به لحظه شرایط حوزه تولید گیلان را رصد کرده و به‌دنبال رفع مشکلات آن‌ها باشند.

نجفی با اشاره به در نظر گرفته شدن یک هزار و 300 میلیارد تومان به عنوان مشوق های صادراتی افزود: 14 درصد ورودی صندوق توسعه ملی، برای نوسازی و بازسازی به صنایع کوچک داده می شود و در این راستا، 12 هزار میلیارد تومان در حال پرداخت به روستاها و شهرهای زیر 10هزار نفر هستیم.

دولت تدبیر خود را به منصه ظهور بگذارد

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه این همایش با بیان اینکه بایستی از تصمیمات احساسی پرهیز شود، گفت: برای رفع مشکلات، دولت تدبیر خود را به منصه ظهور بگذارد.

آرمان خالقی افزود: سال ها مشکلات بیان شده و مسئولان به خوبی به آنها واقف هستند و در صورت نیاز، از موارد موفق کشورهای دیگر الگوبرداری شود. وی با اشاره به اثرگذاری بخش های دولتی، خصوصی و تعاون در اقتصاد ملی گفت: باید سهم هریک مشخص شده و در تصمیم های اقتصادی کشور حضور داشته باشند.

"رکود" استخوان‌های تولید را خرد کرده است‌

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت کشور با تاکید بر اینکه دولت باید از گرفتن تصمیمات احساسی پرهیز کند، گفت: رکود استخوان‌های تولید را خرد کرده است.

آرمان خالقی در همایش تجلیل از برگزیدگان حوزه صنعت و معدن استان گیلان در رشت گفت: مسئولان کشور به خوبی به مشکلات حوزه صنعت واقف هستند.

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت کشور با بیان اینکه بیان بیش از حد مشکلات حوزه صنعت سبب ایجاد ناامیدی در تولیدکنندگان می‌شود عنوان داشت: شنیدن خبر مفاسد آزار دهنده شده است.

خالقی با بیان اینکه برخی بروکراسی‌های موجود برای تولیدکنندگان دست و پاگیر است خاطر نشان کرد: افرادی که از مشکلات حوزه صنعت صحبت می‌کنند باید برای رفع آن‌ها راه حل بیان کنند.

وی با تاکید بر اینکه رفع مشکلات حوزه تولید نیازمند همت جدی مسئولان است؛ خاطر نشان کرد: انتظار داریم دولت از گرفتن تصمیمات احساسی خودداری کند.

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت کشور با اعلام اینکه دولت نباید برای راضی شدن عده‌ای تصمیمات احساسی بگیرد ابراز داشت: گرفتن تصمیمات احساسی سبب سلب اعتماد مردم از دولت می‌شود.

دولت باید نظرات بخش خصوصی را در مسیر بهبود وضعیت اقتصادی کشور بپذیرد

خالقی با اعلام اینکه دولت باید مشارکت سایر بخش‌ها را در زمینه رونق تولید بپذیرد اظهار داشت: دولت باید نظرات بخش خصوصی و تعاونی‌ها را در مسیر بهبود وضعیت اقتصادی کشور و رونق تولید بپذیرد.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از صنایع کوچک خاطر نشان کرد: گشایش حساب ارزی از جمله راهکارهایی است که برای رسیدگی به وضعیت مشکلات تولیدکنندگان به بانک مرکزی داده‌ایم.

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت کشور با اعلام اینکه همکاری‌های لازم با قوه‌ قضاییه در راستای حمایت از تولیدکنندگان آغاز شده است، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا مانع اجحاف بانک‌ها نسبت به واحدهای تولیدی شویم.

وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه تامین برق در گیلان و سایر استان‌های کشور گفت: بنا بر قانون باید پیش از قطع برق واحدهای صنعتی به آنان اطلاع داده شود که در غیر این صورت باید به واحد صنعتی مذکور خسارت پرداخت شود و می‌توان آن را از طریق دستگاه قضایی پیگیری کرد.

انتظار بخش خصوصی هنوز برآورده نشده

استاندار گیلان در ادامه این همایش افزود: انتظار بخش خصوصی هنوز برآورده نشده و طراحی سامانه برای استفاده از تسهیلات رونق تولید و ثبت نام تولیدکنندگان، به معنای حل مشکلات آنان نیست.

مصطفی سالاری با بیان اینکه باید به سمت مقررات زدایی برویم، ادامه داد: نیاز به بازنگری در قوانین وجود دارد چراکه بسیاری از آنها جای اعمال سلیقه را باز گذاشته و در روند کارها برای تصمیم گیری، هم مزاحمت و هم خطر ایجاد می کند.

استاندار گیلان با بیان اینکه دنیا به سمت مقررات زدایی رفته است، تصریح کرد: با تفسیر سلیقه ای مقررات، دست و‌ پای سرمایه گذار را نبندیم.

باید برای سهولت کار تولیدکنندگان، مقررات‌زدایی کرده و آن‌ها را کاهش دهیم

استاندار گیلان با بیان اینکه تولیدکنندگان و صنعتگران در مسیر کاری خود با صدها مقررات مواجه هستند که تفاسیر مختلفی از آن‌ها می‌شود تصریح کرد: باید برای سهولت کار تولیدکنندگان، مقررات‌زدایی کرده و آن‌ها را کاهش دهیم.

سالاری با اعلام اینکه وجود مقررات فراوان سبب افزایش اعمال سلیقه شخصی در تفسیر آن‌ها می‌شود تصریح کرد: ایجاد سامانه “پنجره واحد تولیدکنندگان” مشکلات این قشر را حل نمی‌کند بلکه باید به دنبال ساماندهی وضعیت آن‌ها باشیم.

استاندار گیلان با اعلام اینکه از بین رفتن مفاسد اقتصادی راه حلی جز نظارت مردمی ندارد اظهار داشت: رسانه‌ها، احزاب و سازمان‌های مردم‌نهاد باید دولت را امر به معروف و نهی از منکر کنند.

سالاری با تاکید بر اینکه باید حوزه صنعت را با کمک از فعالان جهانیِ حوزه صنعت مورد آمایش قرار داد ابراز داشت: در حال حاضر دخالت‌های سیاسی صنعت را نابود کرده است زیرا هرکس تلاش کرده افراد خود را در جایگاه مدیریت بنشاند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای آمایش در حوزه صنعت اجازه تصمیم‌گیری‌هایی برپایه سلایق شخصی را از برخی افراد می‌گیرد تصریح کرد: در حال حاضر باید اراده خودمان را به مرحله عمل رسانده و ساختارهای نادرست موجود را اصلاح کنیم.

پرداخت بیش از  865 میلیارد تومان تسهیلات رونق و رفع موانع تولید در استان گیلان

در ادامه همایش تجلیل از مدیران واحدهای نمونه صنعتی و معدنی استان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز گفت: بالغ بر 865 میلیارد تومان تسهیلات در زمینه رونق و رفع موانع تولید در استان پرداخت شده است.

فرهاد دلق پوش افزود: مهم ترین ظرفیت، نیروهای فرهیخته و متعهد هستند و با استفاده از آنها می توانیم این شرایط را نیز با موفقیت طی کنیم.

وی ادامه داد: سه هزار و 97 فقره پروانه بهره برداری با یک هزار و 794 جواز تاسیس در گیلان وجود دارد که زمینه اشتغال مستقیم 82 هزار و 11 نفر را بوجود آورده است.

دلق پوش میزان عرصه صنعت گیلان را یک هزار و 284 هکتار در 35 شهرک و نواحی صنعتی ذکر و بیان کرد: یک هزار و 408 واحد تولیدی نیز در این شهرک ها مستقر هستند.

خانه صمت یک تشکل تخصصی فراگیر صنعتی و حلقه واسط بین صنعتگران و معدنکارن با دولت است

در ادامه این همایش رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان ضمن تبریک روز ملی صنعت و معدن به تمامی تلاشگران عرصه جهاد اقتصادی استان و کشور گفت: از آنجایی که برگزاری مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن، توسط خانه های صنعت و معدن سراسر کشور در یک روز میسر نبود لذا خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، امروز را برای برپایی این مراسم باشکوه انتخاب نمود.

فرحمند پورعلی در ادامه تصریح کرد: افتخار داریم که برگزاری مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن و تجلیل از صنعتگران امسال با حُسن نظر وزارت صمت و ریاست محترم سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به خانه صنعت، معدن و تجارت گیلان واگذار شده و خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز بالتبع نامگذاری امسال به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی توسط رهبر معظم انقلاب فرصت را مغتنم شمرده  به منظور حفظ روحیه جامعه صنعتی و معدنی در جهت کمک به اجرای سیاست های  اقتصاد مقاومتی  این روز بزرگ را گرامی داشته و برگزار می نماید.

وی هدف از تاسیس خانه صمت به عنوان یک تشکل تخصصی فراگیر صنعتی را ایجاد حلقه واسط بین صنعتگران و معدنکارن با دولت و نیز انتقال مشکلات و ارائه پیشنهادات از طریق انجمن های تخصصی به سازمان صمت و از طریق خانه صمت ایران به وزارت صنایع و معادن عنوان نمود و افزود: اطمینان داریم که در سایه تعامل و مشارکت بین نهادهای حاکمیتی و نهاد های مدنی همچون خانه صنعت، معدن و تجارت می توان صنعت را روز به روز و شکوفاتر نمود.

13 انجمن تخصصی حوزه صنعت در گیلان در حال فعالیت است

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان خاطر نشان کرد: در حال حاضر خانه صنعت گیلان از 13 انجمن فعال تخصصی همگن از واحدهای بزرگ و متوسط تشکیل و 5 انجمن همگن از صنایع فولاد و محصولات فولادی، پروتئینی، شیمیایی، بسته بندی مواد غذایی و آسانسور را در دست اقدام دارد.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات بخش تولید و صنعت گفت: امروز تولید در حال گذر از سخت ترین دوران خود و صنعتگر از مظلوم ترین قشر در عرصه اقتصاد و برنامه ریزی برای ادامه تولید و بقای واحدهای صنعتی یکی از ارکان مهم آن به شمار می رود.

پورعلی افزود: برخی از واحدهای صنعتی برای خرید مواد اولیه مورد نیاز خود،  نیازمند تأمین ارز خارجی می باشند که به شدت دچار مشکل و تا حدودی سر درگمی شده اند که این امر ادامه کارِ تولید و حفظ اشتغال و یا ایجاد اشتغال جدید را دچار تزلزل نموده است.

وی تصریح کرد: صنعتگر و تولید کننده در شرایط نامتعادل قرار گرفته است. از یک طرف تهیه مواد در دوران کمبود نقدینگی، تسهیلات بانکی با نرخ بهره بالا، پرداخت هزینه های افزایش نرخ ارز، افزایش حقوق و دستمزد پرسنل و هزینه های جاری و خریدهای داخلی که نهایتاً منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده محصول گردیده است و از طرف دیگر عدم افزایش قیمت محصول نهایی، کنترل های محسوس و نامحسوس و تا حدودی کسادی بازار توان مقاومت و ادامه کار را بسیار دشوار نموده، گرچه عزیزان صنعتگر در طول چند دهه گذشته بدلیل دشواری های متعدد تا حدودی آبدیده شده اند ولی اگر تدبیر عاجلی صورت نگیرد توان این همه دشواری به یقین مشکل می باشد.

امروز به شدت نیازمند حمایت، تعامل، همفکری و همراهی از سوی همه سطوح جامعه هستیم

پورعلی افزود: امروز ما به شدت نیازمند حمایت، تعامل، همفکری و همراهی از سوی همه سطوح جامعه می باشیم فقط تدبیر مدیران ارشد کافی نیست، مدیران صنایع، روسای سازمان ها، کارشناسان محترم ، همه باید به یک درک یکسان از مسائل برسیم تا بتوانیم نسبت به حل این معضلات که بسیار مهم و سنگین می باشد اهتمام بورزیم.

وی در پایان ضمن قدردانی از حامیان مالی برگزاری مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن استان از مدیریت سرپرستی بانک ملی استان گیلان، تشکل ها و سازمان های صنعت، معدن و تجارت، اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی، کانون کارفرمائی، نظام مهندسی معدن، خانه معدن، انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های معدنی استان، اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی، شرکت شهرک های صنعتی و شهر صنعتی رشت، که از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری بر اساس دستورالعمل وزرارت صنعت در ستاد استانی به منظور ارزیابی واحدهای صنعتی و نمونه با خانه صنعت و معدن همکاری داشتند، قدردانی نمود.

دوشنبه، 1 مرداد 1397 14:30
نظرات
نام:  نظر: 

قوانین ارسال

  • نظراتی که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
  • نظرات شما پس از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
ایمیل: 
متن زیر را در کادر کنار آن وارد کنید
* تماس با ما

آدرس:گیلان- رشت- بلوار امام خمینی- کوچه دانشگاه پیام نور- جنب ناحیه کارگاهی سپیدرود رشت- ساختمان کسب و کار

تلفکس :33721349-013
واتساپ: 09028360408
ایمیل: [email protected]
کانال اطلاع رسانی:guilanhim@
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خانه صنعت معدن و تجارت گیلان می باشد