چاپ : شنبه، 17 فروردين 1404 ساعت 19:48
http://guilanhim.ir/?post=2944
۲۹ واحد صنعتی، معدنی و صادراتی نمونه گیلان تجلیل شدند | اسامی شرکتهای نمونه
کشوری -

آیین تجلیل از واحدهای نمونه‌های صنعتی، معدنی و صادراتی گیلان با حضور استاندار و جمعی از فعالان اقتصادی  ۲۱ اسفند در سالن غدیر استانداری برگزار و لوح و تندیس زرین به برگزیدگان اهدا شد. 

هادی حق‌شناس استاندار گیلان در این همایش ضمن قدردانی از اهتمام همه فعالان حوزه اقتصادی و تولیدکنندگان با اشاره به ظرفیت و توان کاملاً موثر بخش خصوصی برای تحقق اهداف کلان اقتصادی، اظهار کرد: حمایت دولت، به‌ویژه در رفع موانع فضای کسب‌ و کار و مسئولیت‌پذیری بخش خصوصی دو ضرورت مهم و زمینه‌ساز بهبود اوضاع و پیشرفت چشمگیر کشور است.

در بروز بحران هایی همچون ناترازی‌ها، باید تصمیمات سخت ولی کم‌هزینه گرفت

وی افزود: باید در راستای حمایت از تولید و صادرات که در دهه‌های اخیر مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، تسهیل‌گری کنیم تا شاهد رونق اقتصادی و بهبود وضعیت مردم باشیم.نماینده عالی دولت در گیلان نقش تجار در رونق صادرات را بسیار مهم برشمرد و گفت: در گیلان مسیرهای ترانزیتی زمینی، دریایی و هوایی بسیار خوبی وجود دارد که هر کدام دارای ظرفیت‌هایی هستند که اگر این بخش‌ها را به بخش خصوصی بسپاریم قطعاً بهتر می‌شود از آن استفاده کرد.حق شناس از احتمال تداوم ناترازی‌های انرژی در بهار و تابستان آینده خبر داد و تصریح کرد: قطع به یقین واحدهای تولیدی اولویت آخر خاموشی‌ها در صورت لزوم خواهد بود.

واردات گازوئیل  یکی از راه‌های کنترل ناترازی انرژی است

حق شناس تصریح کرد: در دریای خزر، بندر، سوله، کانتینر و سایر امکانات وجود دارد از این رو در صورت ادامه‌دار بودن ناترازی های برق می توان با واردات گازوئیل و تحویل آن به نیروگاه‌ها، برق تولیدی یک نیروگاه را در اختیار ۱۷ شهرک صنعتی و شهر صنعتی استان قرار داد. به رئیس جمهور و وزیر کشور پیشنهاد دادم با مشخص شدن میزان برق استان، اختیار برنامه ریزی برای مدیریت بهینه مصرف انرژی را به استان واگذار کنند.

حق شناس با درخواست از بزرگان صنعت گیلان در خصوص چگونگی مدیریت واحدهای صنعتی در هنگام ناترازی انرژی و تعطیلی اعمالی به صنعت گفت: تولید در استان باید به حداکثر ظرفیت‌ خود برسد و دولت نیز در این خصوص درکنار  واحدهای تولیدی است، از این رو انتظار است فعالان این حوزه با هم اندیشی، راهکار مناسب برای مدیریت مصرف انرژی را ارائه دهند.

 صنعت  موتور محرک اقتصاد است

وی گفت: اگر صنعت رونق یابد شاهد رشد اقتصادی و توسعه اشتغال در گیلان خواهیم بود، از این حاضریم مدیریت انرژی و چگونگی مصرف آن را به شهرک‌های صنعتی‌ بسپاریم.

استاندار با تاکید بر لزوم فعال بودن شهر و شهرک‌های صنعتی در گیلان بیان کرد: چراغ واحدهای تولیدی و صنعتی در گیلان باید همیشه روشن باشد و دولت نیز در این راستا در کنار مدیران صنعت و شهرک‌های صنعتی بوده و از همه ظرفیت خود برای افزایش تولید به استان استفاده خواهم کرد. 

تیمور پورحیدری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان هم در این مراسم عزم و همت فعالان این عرصه اقتصادی را ستودنی توصیف کرد و گفت: علیرغم دشورای‌های فضای اقتصادی، فشار حداکثری تحریم‌های ظالمانه و انقباض ارزی از یک طرف و ناترازی‌های انرژی برق و گاز در حوزه تولید از طرف دیگر، توفیقات متعددی به همت این عزیزان حاصل شده است.

از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳ واحد تولیدی راکد با مشارکت بخش خصوصی احیا شده و به چرخه تولید بازگشته‌اند

پورحیدری گفت: علاوه بر این، بالغ بر ۱۰ واحد تولیدی در دست احیا می‌باشد.این مسئول تولید و صادرات را ثمره‌ تفکر، خلاقیت و همت والای کارآفرینان و تولیدکنندگان دانست و گفت: تولید و صادرکردن، تنها یک فعالیت اقتصادی نیست بلکه نشان‌دهنده توانمندی و اقتدار یک ملت و کشور است.

پورحیدری اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۰ پروانه بهره‌برداری صنعتی جدید در گیلان با سرمایه‌گذاری افزون بر ۶ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۴۶۸۰ نفر صادر شده است.

وی میزان اجرای طرح توسعه صنعتی را ۳۲ مورد در واحد صنعتی قبلی گیلان برشمرد و افزود:  این ۳۲ فقره در فاز توسعه خود با سرمایه‌گذاری ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان موجبات اضافه شدن ۱۲۰۰ نفر به اشتغال قبلی را  فراهم کرده‌اند.

برگزاری ۲۳ فقره مزایده معدنی برای احیای معادن متروک

مدیرکل صمت در بخش دیگر از سخنان خود گفت: از ظرفیت منابع معدنی برای پیشرفت و کمک به پروژه‌های عمرانی از هیچ کوششی دریغ نکردیم تا بتوانیم به نحو مطلوب به تکمیل پروژه‌های عمرانی فعال استان کمک نماییم.

وی گفت: از ابتدای سال تاکنون موفق به دریافت حقوق دولتی از معادن به میزان ۵۵۰ میلیارد ریال شده‌ایم که بیش از هدف گذاری است و در واقع ۱۱۰ درصد آن تحقق عملکرد حاصل شده است.

پورحیدری با اشاره به عزم بالای صادرکنندگان استان گفت: در ۱۱ ماه امسال بیش از ۶۹۰ میلیون دلار صادرات انجام شده که از نظر وزنی بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالا بوده که نسبت به سال گذشته در مدت مشابه از لحاظ وزنی ۱۱ درصد رشد داشته و از نظر دلاری ۲ درصد شاهد رشد صادرات بوده‌ایم.

مدیرکل صمت گیلان از رشد ۷ برابری صدور کارت بازرگانی در گیلان در راستای تسهیل در امور تجاری خبر داد و گفت: در ۱۱ ماه امسال ۶۰۵ فقره کارت صادر شده و ۳۶۸ مورد کارت بازرگانی نیز تمدید شده که نسبت به سال گذشته در همین مدت ۷ برابر رشد داشته است.

 ضمن قدردانی از تمامی فعالان حوزه تولید و صادرات که با تلاش‌های خود به اعتلای اقتصاد و اشتغال کمک می‌کنند، از ۲۹ واحد صنعتی، معدنی و صادرکننده نمونه استان به‌علت فعالیت صادراتی برتر با لوح و تندیس زرین تجلیل شد.

 

سه شنبه، 21 اسفند 1403 ساعت 07:33