سرمایه‌گذاری، نوآوری و به کارگیری هوش مصنوعی راهکاری برای نوآوری در صنعت است| تولید؛ یک اکوسیستم است اختلال در هر بخش آن باعث صدمات بزرگی بر پیکره صنعت می شود

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در نخستین مراسم "تجلیل از واحدهای شهر صنعتی رشت با رویکرد فناورانه" با بیان پیشینه شهرصنعتی رشت گفت: این مجموعه عظیم صنعتی یکی از ۵ شهرصنعتی بزرگ کشور است که تماما توسط بخش خصوصی مدیریت و راهبری می شود.

فرحمند پورعلی افزود: مقدمات اولیه تاسیس شهرصنعتی رشت تقریبا همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی پایه‌ریزی شد و با ورود سرمایه‌گذاران بزرگ و نیز سرمایه گذاری‌های گسترده در سالیان متمادی هم اکنون شاهد اشتغال بیش از ۲۰ هزار نفر بیمه شده از نیروهای کار و جوانان استان در شرکت‌های بزرگ مستقر در این شهرصنعتی عظیم هستیم.

فرحمند پورعلی در ادامه تصریح کرد: در بدو تاسیس و راه‌اندازی شهرصنعتی رشت شاهد سرمایه گذاری‌های ارزشمندی با تکنولوژی‌های نوین بودیم ولی به دلایلی همچون نوسانات و افزایش شدید نرخ ارز و تحریم های ظالمانه علیه کشور عزیزمان، تکنولوژی‌ در بسیاری از شرکت‌ها به روزرسانی نشده و برخی از شرکت‌های بزرگ تولیدی کماکان با تکنولوژی و خطوط تولید قدیمی در تلاش هستند تا بازار مصرف و اشتغال آفرینی خود را حفظ کنند.

وی چرخه تولید را اکوسیستمی بزرگ با اجزایی متصل و بهم پیوسته عنوان کرد و افزود: از مرحله تولید و تامین مواد اولیه و قطعات تا مرحله تولید محصول نهایی و تحویل به موقع به بازار عرضه و مصرف همانند حلقه های بهم پیوسته یک زنجیره است که هرگونه تصمیم شتابزده، متغیرهای تامین انرژی پایدار و مواد اولیه، نوسانات نرخ ارز و تلاطم بازار مصرف و کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده، هر کدام به تنهایی می تواند باعث اخلال در عملکرد این اکوسیستم شده و اثرات مخربی بر اشتغال، اقتصاد و صنعت ایجاد کند.

رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت گیلان در ادامه با بیان اینکه درد و دل‌های یک صنعتگر؛ شکایت و گله‌مندی نیست خاطر نشان کرد: بیان معضلاتی که هم اکنون با آن ها مواجه ایم در واقع حکایت صنعت است و همچنان برای حل آنها امیدواریم.

پورعلی در ادامه سخنان خود در این رویداد با انتقاد از برنامه های قطعی برق صنایع گفت: همانطور که گفته شد؛ "تولید" یک اکوسیستم است و با قطعی برق ضرر و زیان‌های جبران ناپذیری بر صنعت وارد می‌شود و این در حالی است که هیچ سازمان و نهادی جوابگوی تامین و جبران این ضررها نیست.

پورعلی در ادامه سخنان خود؛ کاهش قدرت خرید مصرف کننده، کاهش تامین مالی از طریق بانک‌ها، بالا بودن نرخ سود تسهیلات و در نتیجه افزایش قیمت هزینه های تولید، کاهش روند به روزرسانی خطوط تولید در صنایع را از دیگر مشکلات صنعت  عنوان کرد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: علاوه بر تمامی موارد مطرح شده کمبود نیروی انسانی کارگر ساده، نیمه ماهر و ماهر معضلی است که زنگ خطری برای ادامه حیات اشتغال و صنعت به شمار می آید.

وی تغییر رویکرد جهانی به سمت هوش مصنوعی را مقوله‌ای غیرقابل انکار قلمداد کرد و افزود: سرمایه‌گذاری، نوآوری و به کارگیری هوش مصنوعی راهکاری برای نوآوری در صنعت است و بخش تولید استان و کشور باید بتواند از ظرفیت های آن به طرز بهینه استفاده کرده تا بتواند ماندگاری خود را قطعی و مطمئن کند.

وجود فقط ۸۵ شرکت دانش بنیان در استان نشانگر لزوم همت مضاعف برای ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های دانش بنیان در عرصه صنایع است

رئیس مرکز آموزش بازرگانی استان گیلان در نخستین مراسم "تجلیل از واحدهای شهرصنعتی رشت با رویکرد فناورانه" که با تقدیر از ۱۷ شرکت برتر شهرصنعتی رشت همراه بود، گفت: شرکت‌های برتر شهرصنعتی رشت با معیارهایی همچون تولید دانش بنیان، آموزش های دانش بنیان برای کارکنان، همکاری با موسسات تحقیقی و پژوهشی، تجهیز و نوسازی و نوآوری در محصول و فرآیندها مورد ارزیابی قرار گرفته و ۱۷ شرکت در این رویداد منتخب شده و مورد تجلیل قرار گرفتند.

روهام قلیچی در ادامه با بیان اهمیت مقوله دانش بنیان گفت: برای توسعه دانش در صنعت باید بدانیم مسئله چیست و بدنبال راهکارهای حل مسایل باشیم.

وی افزود: امر پژوهش مختص دانشگاه است ولی حل مسایل و مشکلات وظیفه شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی با بیان ضرورت ورود دانشگاه ها در مباحث دانش بنیانی افزود: توسعه فعالیت‌های دانش بنیان در دانشگاه‌ها امری است که در آن دانشجو باید محور حل مسایل قرار بگیرد و از فضاهای خوب ایجاد شده در دانشگاه ها برای فعالیت‌های دانش بنیانی با هدف حل مسائل و مشکلات صنعت مورد استفاده قرار گیرند.

وی عدم آشنایی دستگاه‌های اجرایی با قوانین ارزیابی شرکتهای دانش بنیان و انواع محصولات دانش‌بنیان، عدم همکاری موثر دستگاه‌های اجرایی در تعامل با یکدیگر و شناخت محصولات و شرکت‌های بین رشته ای، مشکل برخی فناوران استان در حوزه تجاری سازی محصولات، عدم محوریت دانشگاه های استان  در اکوسیستم دانش بنیان، نقش کمرنگ شرکت‌های خلاق در ورود به حوزه دانش بنیان، کمرنگ بودن استارتاپ ها در جذب سرمایه‌گذار، عدم استفاده از ظرفیت منطقه آزاد انزلی در انتقال تکنولوژی و دستاوردهای فناورانه به خارج از کشور را از جمله معضلات موجود در این عرصه عنوان کرد.

وی با اشاره به آمارهای موجود گفت: هم اکنون ۸۵ شرکت دانش بنیان در سطح استان گیلان در حال فعالیت هستند، در حالی که حداقل ۲۰۰  شرکت دیگر نیز قابلیت تبدیل شدن به شرکت‌های نوپای دانش بنیان را دارند و این تعداد، نشانگر ضرورت همت مضاعف برای ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای دانش بنیان در حوزه صنایع است.

وی افزود: البته افزایش رویکرد به سمت دانش بنیان شدن شرکت‌های فعال در گیلان نیازمند ترویج و ارائه مشاوره‌ های لازم در این زمینه است که مرکز آموزش بازرگانی و گروه کاشف آمادگی لازم برای ارائه این مشاوره ها را دارد.

 

 

از دیدگاه ما؛ هر واحد صنعتی؛ یک دانشگاه است

رسول شمشادی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان گیلان در نخستین مراسم "تجلیل از واحدهای شهرصنعتی رشت با رویکرد فناورانه"  که عصر امروز در شهرصنعتی رشت برگزار شد، با بیان ظرفیت های دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: این دانشگاه با پشتوانه ۱۲۰۰ مدرس و ۱۴۰ کارگاه و آزمایشگاه پراکنده در سراسر استان هم اکنون ۸ هزار دانشجو تحت آموزش و تعلیم در اختیار دارد.

شمشادی تصریح کرد: سطح آموزش های کاربردی در این دانشگاه به حدی است که از ۲ هزار دانشجوی ساماندهی شده در طرح ساماندهی فارغ التحصیلان فقط ۱۰۰ نفر جویای کار بودند و بقیه یا بصورت مستقل وارد بازار کار شدند و یا برای همکاری‌ جذب صنایع مختلف شدند.

شمشادی در ادامه از انعقاد ۱۰۰ تفاهم نامه همکاری با صنایع مختلف در سطح استان خبر داد و افزود: طی این تفاهم‌نامه ها نیازهای آموزشی و صنعتی به دانشگاه ارائه می شود و نیروهای آموزش دیده در همان رشته های مورد نیاز به صنایع معرفی می شوند و یا دوره‌های آموزشی لازم به کارکنان، پرسنل و کارگران همان صنعت ارائه می شود.

وی همچنین از "طرح حضور هیات علمی در صنعت" خبر داد و افزود: در این طرح نیز با حضور اساتید و هیأت علمی دانشگاه به مدت ۶ ماه در واحد صنعتی، مشکلات بخش مورد نظر بررسی و راهکارهای علمی حل معضلات به واحد صنعتی پیشنهاد می شود.

وی افزود: از دیدگاه ما؛ هر واحد صنعتی؛ یک دانشگاه است از این رو ایجاد تعامل قوی و سازنده بین دانشگاه و صنعت از مهم‌ترین رویکردهای دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای کاربردی کردن آموزش ها و علوم و فنون صنعتی است.

 

رسالت پارک علم و فناوری؛ ایجاد ارتباط بین علم و صنعت است

رئیس پارک علم و فناوری گیلان در نخستین مراسم  "تجلیل از واحدهای شهرصنعتی رشت با رویکرد فناورانه" که عصر امروز در شهرصنعتی رشت برگزار شد، بر لزوم همکاری متقابل علم و صنعت تاکید کرد و گفت: خدمت علم و نوآوری به صنعت و در قبال آن خدمت صنعت به علم و نوآوری حلقه‌ای مفقوده در حوزه صنعت استان است و چنانچه این ظرفیت ها بهم پیوند داده شود شاهد افزایش چشمگیری در ایجاد ارزش افزوده و افزایش درآمد سرانه و رشد اقتصادی خواهیم بود.

عبدالله حاتم زاده تصریح کرد: هم اکنون شرکت‌های بسیار ارزشمندی در گیلان در حال فعالیت و تولید هستند که بعضا محصولاتی با تکنولوژی بسیار بالا را تولید می کنند.

وی با ابراز خرسندی از توانمندی های شرکت های دانش بنیان در گیلان افزود: رسالت اصلی پارک علم و فناوری به عنوان حلقه واسط دولت و صنعت؛ ایجاد ارتباط بین علم و صنعت است تا از سویی کاستی‌های صنعت را توسط علم و از سویی دیگر نیازمندی‌های عملی و کاربردی علم را با صنعت پوشش داده و بتواند در توسعه صنعت و ایجاد نوآوری در صنعت و خلق ارزش نقش آفرینی کند.

وی افزود: اشخاص و شرکت‌های دارای ایده و فکر نو مورد حمایت های پارک علم و فناوری قرار می‌گیرند.

گفتنی است در پایان این مراسم از  شرکت‌های فولاد آناهیتا گیلان، سبحان انکولوژی، شعله صنعت، کاسپین تامین، پایاکلاچ، دیبافراز آرین، دفتر طراحی قوای محرکه فرزانگان، کارآفرینان نسیم گیلان، مجتمع فولاد گیلان، سبحان دارو، پارس زرآسا، بهداشت کار، فرآوری و ساخت قطعات خودرو، زیست فرآورد پارس، صفا درمان کاسپین، پاک پارس پرند و کاوش کنترل به عنوان واحدهای برتر در عرصه فناوری و نوآوری در شهر صنعتی رشت تجلیل به عمل آمد.

 

دوشنبه، 23 مرداد 1402 14:59
نظرات
نام:  نظر: 

قوانین ارسال

  • نظراتی که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
  • نظرات شما پس از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
ایمیل: 
متن زیر را در کادر کنار آن وارد کنید
* تماس با ما

آدرس:گیلان- رشت- بلوار امام خمینی- کوچه دانشگاه پیام نور- جنب ناحیه کارگاهی سپیدرود رشت- ساختمان کسب و کار

تلفکس :33721349-013
واتساپ: 09028360408
ایمیل: [email protected]
کانال اطلاع رسانی:guilanhim@
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خانه صنعت معدن و تجارت گیلان می باشد