بانک مرکزی در راستای تحقق شعار سال جاری و همگام با سیاستها و اولویتهای دولت، «دستورالعمل تعیین تکلیف داراییهای واحد تولیدی در جریان تملک یا تملکشده توسط موسسات اعتباری» را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
بانک مرکزی در راستای تحقق شعار سال جاری و همگام با سیاستها و اولویتهای دولت محترم و با هدف تسهیل بازگشت بنگاههای تولیدی نیمه فعال و راکد که در ایفای تعهدات خود به شبکه بانکی کشور با مشکل مواجه شده بودند «دستورالعمل تعیین تکلیف داراییهای واحد تولیدی در جریان تملک یا تملکشده توسط موسسات اعتباری» را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
"دستورالعمل تعیین تکلیف داراییهای واحد تولیدی در جریان تملک یا تملکشده توسط موسسات اعتباری" در یک هزار و سیصدو بیست و پنجمین جلسه مورخ ۲۳ آذرماه سال جاری شورای پول و اعتبار به تصویب رسید.
به استناد دستورالعمل مذکور، بانکها و موسسات اعتباری موظفند در صورت ارایه درخواست مکتوب مالک قبلی مبنی بر واگذاری داراییهای واحد تولیدی که به تملک بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی درآمده است، منوط به تحقق شرایط مقرر در دستورالعمل، داراییهای تملک شده را از طریق مذاکره به صورت نقدی یا اقساطی در قالب قرارداد اجاره به شرط تملیک به وی واگذار نمایند.
در واگذاری به روش اقساطی، پرداخت حداقل ۱۰ درصد بدهی مالک قبلی به صورت نقدی الزامی است.
همچنین مدت بازپرداخت با احتساب یک سال دوره تنفس، حداکثر ۵ سال میباشد.
اشخاصی که داراییهای واحدهای تولیدی آنها قبل از ابلاغ این دستورالعمل به تملک بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی درآمده است مشروط به آن که بیش از ۱۸ ماه از تملک آن داراییها سپری نشده باشد، حداکثر ۶ ماه از ابلاغ دستورالعمل فرصت دارند تا با ارایه درخواست خود به به بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی ذیربط از مزایای این دستورالعمل استفاده کنند./ایبنا