رئیس سازمان برنامه و بودجه در سفر روز جمعه خود به رشت؛ در مراسم افتتاح این ساختمان عنوان کرد: امروزه با ساز و کارهای قدیم و سنتی نمی شود کسب و کار را توسعه داد و اشتغال آفرید. بلکه در این زمینه حتما باید از شرکتهای دانش بنیان استفاده شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در مراسم افتتاح این ساختمان عنوان کرد: امروزه با ساز و کارهای قدیم و سنتی نمی شود کسب و کار را توسعه داد و اشتغال آفرید. بلکه در این زمینه حتما باید از شرکتهای دانش بنیان استفاده شود.
نوبخت افزود: امیدوارم این نهاد و مرکز بتواند فناوری های لازم برای کسب و کار در اختیار کار آفرینان قرار دهد، تا از بهره وری بیشتر در صنعت بهره مند شویم.
در حاشیه مراسم افتتاحیه مرکز خدمات فناوری کسب و کار شرکت شهرکهای صنعتی گیلان، علی رسولیان معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه از مهم ترین برنامه های سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، افزایش عمق داخلی سازی کشور و توسعه و استفاده از فناوری جدید است، اظهار داشت: توجه به شرکتهای دانش بنیان و فناور و شرکت هایی که بتوانند نیازهای فناورانه کشور را تامین کنند و ارتقا بخشند را تقویت خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: مرکز فناوری و کسب و کار گیلان با اعتباری بالغ بر 19 میلیارد تومان جزو چهلمین مراکز خدمات فناوری در سطح کشور است.
وی خاطر نشان کرد: در سطح کشور بیش از 640 شرکت مشاور و فناور را در این مراکز مستقر کرده ایم و شرکتهای دانش بنیان با استفاده از جوانان نخبه میتوانند از این فضا بهره مند شوند، همچنین شرکتهایی که زمینه لازم برای توسعه فناوری را داشته باشند و بتوانند مقدمات تولید کالا را فراهم کنند در این مراکز مستقر شده اند.
رسولیان یادآور شد: امسال برای اولین بار در مراکز شروع کسب و کار مشاورینی مستقر گردیده اند، که هدف از مشاورین مراکز، تامین منابع مالی و همچنین کمک به افزایش فناوری در حوزه مالیات و تامین اجتماعی میباشد.
معاون وزیر صمت ایجاد کلینیک های کسب و کار در شهرکهای صنعتی را یکی دیگر از مهم ترین اهداف این سازمان عنوان کرد و افزود: در سال جاری بیش از 320 واحد راکد صنعتی فعال شد و 500 مشاور در این مراکز کار ارزیابی واحدها را انجام می دهند.
وی تصریح کرد: با کمک ستادهای تسهیل استانی نظیر بانکها، مالیات، تامین اجتماعی، به سمت احیای واحدها رفته و برنامه ی ما در سال جدید احیای 1600 واحد تولیدی است.
مدیر عامل سازمان شرکت شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه، استان گیلان با کمبود زمین جهت احداث شهرکهای صنعتی مواجه است گفت: افرادی که زمینهای خود را تبدیل به واحدهای تولیدی نکرده اند، از آنها امتیاز زمینها گرفته میشود و به افرادی که قصد تولید و اشتغالزایی دارند واگذار میگردد.
رسولیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: با توجه به اینکه استان گیلان در حوزه صنایع غذایی فرصت خوبی دارد امیدواریم شرایط خوبی را در این زمینه در استان ایجاد کنیم.
رسولیان با بیان اینکه تمام شهرکهای صنعتی که در داخل استان گیلان وجود دارند شرایط حضور شرکتهای خارجی و جذب سرمایه گذار را دارند ادامه داد: شهرکهای صنعتی میتوانند به عنوان متولی و میزبان، سرمایه گذاران خارجی را جذب کنند و ما هم در داخل شهرکها به آنها زمین خواهیم داد.
وی در ادامه به یکی از اقدامات انجام شده سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در سال جاری اشاره کرد و گفت: به کسانی که زودتر از موعد مقرر بتوانند صنایع مورد نظر خود را به بهره برداری برسانند و منجر به تولید شوند از 30 در صد معافیت حق بهره برداری برخوردار میشوند.
رسولیان با بیان اینکه، استان گیلان در ایجاد واحدهای کارگاهی کسب و کارهای کوچک از فرصت مناسبی برخوردار است افزود: در سال جاری 25 واحد کارگاهی در این زمینه ایجاد خواهیم کرد.
رسولیان به برنامه منسجم برق شرکت شهرکهای صنعتی کشور اشاره کرد و افزود: هفت هزار هکتار زمین در این زمینه برای تولید برق از انرژی خورشیدی و راه اندازی نیروگاه های CHP در شهرکهای صنعتی اختصاص داده خواهد شد.
وی اظهار داشت: در استانهایی که شرایط آب و هوایی آنها به گونه ای است که نمی توانند از انرژی خورشیدی استفاده کنند زمینی رایگان در اختیار فعالان اقتصادی قرار میدهیم تا بتوانند واحدهای کوچک مقیاس را برای تولید برق احداث کنند.
رسولیان با بیان اینکه نسبت به سال گذشته با توجه به شیوع کرونا و شرایط سخت تحریم 13 درصد واحدهای راکد و تعطیل کاهش پیدا کرد گفت: با توجه به این شرایط خوشبختانه با 7 درصد رشد صنعت در کشور از جمله گیلان مواجه بوده ایم.
گفتنی است مرکز خدمات فناوری و کسب و کار در شهرکهای صنعتی به منظور ایجاد امکانات مناسب جهت استقرار رتبه دهندگان خدمات کسب و کار شامل مشاورین ذی صلاح، دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها همچنین دپارتمان واحدهای فناور و....که هر کدام به فراخور تخصص خود و نیاز واحد صنعتی قادر به ارایه خدمت در زمینه های مختلف نظیر فنی، مهندسی، مدیریتی، حقوقی، بازاریابی و آموزشی و...هستند در یک مکان مشخص به جهت دسترسی سریع و آسان صنعتگران احداث می گردد.
این مرکز شامل 50 دفتر مجزا جهت استقرار مشاورین، عاملین خوشه های کسب و کار، کنسرسیوم های صادراتی استان، فن بازارها، کلینیک کسب و کار، خانه صنعت، معدن و تجارت گیلان و برخی از واحدهای صنعتی فناور و خدمت رسان می باشد.
همچنین این مرکز دارای یک سالن آمفی تئاتر به منظور برگزاری جلسات مختلف استانی و منطقه ای می باشد.