به گزارش روابط عمومی "خانه صمت گیلان" به نقل از "گسترش تولید و تجارت" طرح مشوق بیمه ای در چند سال گذشته با هدف تسهیل در جذب و استخدام فارغ التحصیلان دانشگاهی و تحرک بخشی به بازار کار از سوی وزارت کار به اجرا درآمده است. به دنبال شیوع ویروس کرونا، این طرح با رویکرد حمایت از کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و تشویق کارفرمایان کارگاههای تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید ادامه پیدا کرده است.
این طرح در حقیقت در راستای اجرای ماده ۷۱ قانون برنامه ششم توسعه موضوع معافیت کارفرمایان از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما در قبال به کارگیری نیروی کار جدید از بین دانش آموختگان دانشگاهی عملیاتی شده و مطابق شیوه نامه اجرایی این طرح، حق بیمه سهم کارفرما برای به کارگیری هر تعداد نیروی جدید فارغ التحصیل به مدت دو سال توسط وزارت کار به حساب کارفرما واریز می شود.
برای بهره مندی از مزایای این طرح، کارفرمایان باید دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور بوده و کد کارگاهی تامین اجتماعی داشته باشند و در سامانه مشوق بیمه ای به نشانی https://moshavegh.mcls.gov.ir که توسط وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده، ثبت نام نمایند.
در این طرح نیروهای کار جدید نباید جایگزین نیروهای قبلی کارفرما شوند و ملاک جدید بودن نیروهای جذب شده، افزایش نیروها نسبت به لیست بیمه دو ماه قبل از ثبت نام کارفرما است.
گفتنی است در این طرح مشوق بیمهای، معادل حق بیمه سهم کارفرما بعلاوه سه درصد سهم بیمه بیکاری (در مجموع به میزان 23 درصد حداقل دستمزد تعیین شده از سوی شورایعالی کار) در نظر گرفته شده که در چارچوب این دستورالعمل ماهانه از سوی دولت (دستگاه هماهنگ کننده) به حساب کارفرما واریز میشود و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ادارات کل تعاون،کار ورفاه استانی و شهرستانی وظیفه نظارت بر طرح را عهدهدار هستند.
همچنین تمام کارفرمایان کارگاهها و موسسات مشمول این دستورالعمل براساس آیین نامه اجرایی بند (الف) تبصره (18) قانون بودجه سنواتی برنامه ششم توسعه در صورت به کارگیری نیروی کار جدید، مشمول استفاده از مشوق های بیمه ای حداکثر به مدت 2 سال خواهند بود و کارفرمایانی که از مزایای دوره مقدماتی طرح کارورزی (دوره سه ماهه) در کارگاه ها و موسسات مشمول دستورالعمل اجرایی طرح استفاده کرده اند، حداکثر تا 21 ماه می توانند ازمشوق بیمهای استفاده کنند.
مدرک تحصیلی لیسانس یا بالاتر، حداکثر 38 سال سن که مدت زمان خدمت وظیفه به حداکثر سن افراد ذکور اضافه می شود و نیز ثبت نام در سامانه (کارورزی) به نشانی https://karvarzi.mcls.gov.ir از جمله شرایط احراز برای به کارگیری نیروی کار جدید در این دستورالعمل است.
از شرایط کارفرمایان برای استفاده از این طرح نامنویسی در سامانه مشوق بیمهای به نشانی اینترنتی http://moshavegh.mcls.gov.ir و دارا بودن مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور و کد کارگاهی تامین اجتماعی است و تعداد نیروی کار جدید بر اساس نیروی کار مازاد بر بیشترین تعداد بیمه شدگان 2 ماه قبل از ثبت نام کارگاه در زمان ثبت نام در سامانه تعیین میشود.
و نکته بسیار حائز اهمیت اینکه افراد دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر بیکار شده ازکارگاههای به شدت آسیب دیده از بیماری کرونا از ماده فوق مستثنی بوده و امکان بازگشت به شغل قبلی یا جذب در سایر واحدهای اقتصادی و بهرهمندی کارفرما از مشوق بیمه کارفرمایی موضوع این دستورالعمل را دارند.
کارفرمایان می توانند نیروی کار جدید مورد نیازشان را بدون محدودیت و به هر میزان از بین فارغ التحصیلان با مدرک کارشناسی به بالا جذب کنند و از این طریق در تحرک بازار کار و کاهش آمار دانش آموختگان بیکار اثرگذار باشند.
گفتنی است در سامانه مشوق بیمه ای به نشانی https://moshavegh.mcls.gov.ir هم کارآفرینان و هم فارغ التحصیلان جویای کار می توانند برای ثبت نام به آن مراجعه کنند.