به گزارش شبکه اطلاع رسانی تولید وتجارت ایران (شاتا) ؛« علی اشرف افخمی » در مراسم افتتاح نخستین جشنواره ملی کسب و کارهای نوپا در حوزه صنعت ومعدن با اعلام این خبر، افزود : اقدام مشترک بانک صنعت ومعدن ودانشگاه قدم مبارکی است که می تواند مسیری را که در پیش گرفته ایم تسهیل کند و برای اجرای تصمیم یاد شده بانک صنعت ومعدن شعبه ای را به عنوان پایلوت در نظر گرفته و شرکتهایی که سهامدارانش بانک صنعت ومعدن می باشند از این طرح ها و ایده ها بنا به تمایل خود استقبال خواهند کرد .
وی در توضیح این مطلب ، افزود : البته در این میان حمایت دولت نیز لازم است ولی مهم تر از آن اراده وعزمی است که با همکاری دانشگاه صنعتی امیر کبیر کلید این اقدام خورده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن در ادامه تصریح کرد : با مرور و بازنگری فعالیتهای کسب و کار نوپا ، باید راحتر از صنایع کوچک و متوسط با آن رفتار کرد و در این راستا این بانک افراد ویژه ای را به همین منظور اختصاص داده تا در شعبه ای از پیش تعیین شده بانک صنعت و معدن در تهران، عملیات مربوط به مشاوره و ارایه تسهیلات را به این گونه طرح ها ارایه نماید.
اشرف افخمی با اشاره به اینکه نخستین جشنواره ملی کسب و کارهای نوپا در حوزه صنعت ومعدن در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است ، افزود: در این راستا مدل های مناسب مختلفی را برای تعامل بهتر و بیشتر بانک صنعت ومعدن و طرح های نوپا ی صنعتی و معدنی در نظر گرفتیم.
وی یادآور شد: در این مدت توانستیم موانع مربوط به وثیقه های لازم برای اعطای وام را از میان برداشته همچنین نرخ سود بانکی که هم اکنون به سمت 18 درصد می رود را با دوره های بازپرداخت طولانی تر حداقل 2.5 سال لحاظ کنیم.
وی گفت: چندی پیش مدلی را برای صنایع کوچک و متوسط در نظر گرفتیم و فرآیندها را تسهیل نموده و دامنه اختیارات استانها را بیشتر کردیم .
مدیرعامل بانک صنعت ومعدن در ادامه با طرح سئوالاتی نظیر آیا سازو گاری مرسومی که در کشور برای سرمایه گذاری و حمایت مالی در آن کار می گیریم از کارآمدی لازم برخوردار است ؟ کسب و کار نوپا مدل تامین مالی کنونی پاسخگو است ؟ آیا سیاستگذاران ایران با این نوع کسب و کار آشنایی دارند؟ آیا فعالان اقتصادی کشور در بخش خصوصی و نیمه دولتی از این کسب و کارها را بطور جدی حمایت می کنند؟ به آسیب شناسی موضوع پرداخت .
وی دربخش دیگری از سخنان خود گفت: پیشرفت و توسعه ، امری تصادفی و اتفاقی نیست و فلسفه و برنامه ای پشت آن است و با نگاهی به کشورهایی نظیر تایوان ، ژاپن ؛ ترکیه ، مالزی ، سنگاپور و غیره مشاهده می شود که علی رغم اینکه این کشورها از نفت؛ منابع طبیعی و جمعیت مناسب و زیادی برخوردار نیستند اما موفق هستند .
به گفته اشرف افخمی ؛عوامل موفقیت این کشورها به مواردی مثل عزم و اراده ملی وتعیین اهدافی معین برای تحقق آن ؛چشم انداز روشن و برنامه عملیاتی مشخص , ساختار مدیریتی مناسب و چابک ؛ نیروی انسانی حرفه ای و ورزیده، فضای کسب و کار مناسب و ایجاد فرصتهای برابر برای بروز رشد نوآوری ها در سطح دانشگاهها ، تعلق دارد که این موارد تنها بخشی از عوامل موفقیت این دسته از کشورها بوده است.
وی در ادامه این مطلب ؛ گفت: از سویی با نگاه به تولید ناخالص داخلی این کشورها متوجه می شویم که دارای ارقا م بالاتری نسبت به کشورما دارند در این میان می توان به کشور تایوان با 530 میلیارد دلار ؛ ژاپن 4 هزارو 620 میلیارد دلار ( 10 برابرجمهوری اسلامی ایران ) ؛ سنگاپور با 310 میلیارد دلاراست.
مدیر عامل بانک صنعت ومعدن گفت: در این کشورها با چنین ساختاری سرمایه گذاران به کمک طرح های نو و نوپا آمده و سرمایه گذاری پرمخاطره را با ریسک بالا پذیرفته اند و بدنبال آن اولین ایده به عمل تبدیل شده و سپس به بازار برای ارایه محصول وارد می شوند و درآمد زا شده در این میان شرکتهایی که سهامدار آنها بوده اند کمک می کنند ایده های نو به فعلیت درآیند.
مدیرعامل بانک صنعت ومعدن افزود : برداشت ازین گونه مدل ها برای کشورمان ضرورت داشته تا کسب و کارهای نوپا در حوزه صنعت ومعدن در رشد اقتصادی نقش آفرین باشند.
وی در ادامه رتبه ایران را در فضای کسب و کار از میان 152 کشور عدد 106 اعلام کرد و گفت: این عدد سابق بر این 118 بوده است که نمایانگر این است که در این راستا راه درازی در پیش داریم اما شدنی است.
« علی نیکبخت » دبیر نخستین جشنواره ملی کسب و کار های نوپا در حوزه صنعت ومعدن نیز در این مراسم با ارایه گزارشی از نحوه برگزاری این جشنواره گفت: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره ؛ تقویت ارتباط صاحبان ایده و جامعه کارآفرین و سرمایه گذار در این حوزه و همکاری نظام مند صنعت و دانشگاه است.
به گفته نیکبخت ؛ اولین جشنواره کسب و کارهای نوپا در حوزه صنعت و معدن، 6 برگزیده نهایی خواهد داشت که سه برگزیده در بخش نمایشگاهی و سه ایده برتر، جوایز جشنواره را به خود اختصاص خواهند داد.
به گفته نیکبخت ؛ جوانان و صنعتگران کشورمان به دنبال ایدههای خلاقانه و نوآورانه هستند که عملا مبانی اقتصاد دانشبنیان ما را تشکیل میدهد و میتواند چرخ اقتصاد را به گردش در بیاورد.
وی در مورد طرحهایی که در این جشنواره شرکت کردهاند، نیز گفت: 100 طرح در قالب طرح تجاری از سراسر کشور جمعآوری کردیم که از نظر علمی و توجیهپذیری بازار مورد بررسی قرار گرفتند و درنهایت 40 طرح استخراج شد که در نمایشگاهی در معرض دید قرار داده شده است و برخی از آنها دارای نمونه مهندسی و طرحهایی هم در حد ایده هستند و امیدواریم این طرحها به مرحله تجاریسازی برسند.
وی یادآور شد: در نخستین جشنواره ملی کسب و کارهای نوپا در حوزه صنعت و معدن 40 ایده و نمونه مهندسی فناورانه در حوزه صنعت ارائه شده است.
دبیر جشنواره کسب و کارهای نوپا تصریح کرد: در تمام دنیا اینگونه تولیدات از طریق صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر یا اعتبارات بانکی حمایت میشوند، اما در کشور ما یک خلاء عمیقی وجود دارد و آن هم اعتماد به سرمایهگذاری خطرپذیر و تزریق پول هوشمند است.
دبیر نخستین جشنواره ملی کسب و کار های نوپا در حوزه صنعت ومعدن تصریح کرد : این جشنواره در محورهای راه و ساختمان، مدیریت شهری و ترافیک، پلیمر، محیط زیست، انرژی های نو، علوم کشاورزی، منابع طبیعی، دامپزشکی، پزشکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، راهکارهای بانکی و بیمه ای، برق و الکترونیک، کامپیوتر، مکانیک، عمران و شهرسازی، معدن و متالورژی، هوافضا، نفت، گاز و پتروشیمی، کسب و کارهای اینترنتی در حوزه IT، نرم افزارهای کاربردی، سیستمهای آموزشی نوین، خودرو، رباتیک، مکاترونیک، اپتیک، صنایع غذایی، بیوتکنولوژی و نانو تکنولوژی در حال برگزار است.
گفتنی است : نخستین جشنواره ملی کسب و کارهای نوپا در حوزه صنعت ومعدن به مدت دو روز طی روزهای 10 و 11 اسفند همراه با نمایشگاه دستاوردی آن در محل دانشگاه امیر کبیر تهران برپا است ./ شاتا نيوز