چاپ : پنج شنبه، 20 ارديبهشت 1403 ساعت 12:36
http://guilanhim.ir/?post=2895
اعلام چندین مشکل و گلایه شرکت های تولیدی و صادراتی به وزیر صنعت
کشوری -
نایب‌‌‌‌رئیس کمیسیون صنعت و رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی، چندین مشکل و گلایه شرکت های تولیدی و صادراتی را به وزیر صنعت اعلام کردند.

به گزارش روابط عمومی خانه صمت گیلان به نقل از پایگاه خبری بورس پرس؛ باقر شریف‌‌‌‌زاده در  اولین جلسه نمایندگان اتاق بازرگانی با وزیر صنعت، اعلام کرد: صنعت مشکلاتی مانند ناترازی‌‌‌‌ها و عدم‌ توازن انرژی، ضعف قانون‌گذاری و زیرساختی دارد بدون استراتژی است. بنابراین تولیدکنندگان  نمی‌دانند مسیر کجاست؟ مشکلات خرد بخش صنعت هم تخصیص ارز، طولانی‌شدن دریافت ارز و گاه تا 6 ماه، وام بانکی و رکود تورمی، قطع برق آب و گاز است.

محمد لاهوتی رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی هم اعلام کرد: شرکت های صادرکننده‌‌‌‌ از سال‌97 با تعهد ارزی و نرخ دستوری بانک‌ مرکزی مواجه هستند. از سال‌97 موضوع رفع تعهد ارزی و عرضه ارز در نیما برای شرکت‌های بزرگ حل شده‌ ولی 4500 کارت بازرگانی صادراتی فعال که تامین کننده حدود 10 تا 12‌ میلیارد دلار ارز هستند همچنان گرفتارند.

وی افزود: بانک مرکزی نرخ دلار کانال تلگرامی را قبول ندارد ولی باید قادر باشد نرخ تلگرامی را به نرخ رسمی نزدیک کند و بعد انتظار داشته‌باشد شرکت ها  ارز صادراتی را با نرخ دستوری در اختیار بانک‌مرکزی قرار دهند. چطور ممکن است تولیدکننده‌‌‌‌ای که نیازمندی ارزی ندارد، در شرایط تورم و لزوم افزایش حقوق کارکنان  و تهیه مواد اولیه با نرخ ارز آزاد، ارز را با 15‌ درصد کمتر به بانک‌مرکزی بفروشد؟ چه اتفاقی افتاده که کالای وارداتی گران‌‌‌‌تر شده‌؟ آیا به دلیل جذابیت واردات است؟

لاهوتی تصریح کرد: مصوبات کمیته‌‌‌‌های مختلف، زمانبر و آزاردهنده است. 18 ماه قبل برای تعهد ارزی سال ‌97 تعیین‌ تکلیف شد تا بدهکاران ارزی و کارت‌های تعلیق شده به‌‌‌‌ صورت‌ریالی، بدهی را بپردازند ولی هنوز اجرا نشده است. 

وی گفت: ورود موقت یکی از ابزارهای مهم تامین مواد اولیه شرکت های تولیدی ولی این موضوع از 1397 تا 1401 تعیین‌ تکلیف نشده و بین گمرک و بانک‌مرکزی برای ارسال اطلاعات مشکلاتی وجود دارد و عوارض صادراتی و دریافت مالیات علی‌‌‌‌الحساب از ورودموقت یکی از مشکلات است و ورود موقت یعنی عوارضی پرداخت نشود.

دوشنبه، 30 بهمن 1402 ساعت 10:11