چاپ : جمعه، 21 ارديبهشت 1403 ساعت 08:44
http://guilanhim.ir/?post=2784
آغاز پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش‌بنیان ظرف یک ماه آینده| هزینه های تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ می‌شود
کشوری -

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش بنیان درباره تسهیلات پرداختی در راستای اشتغال، گفت: با کمک وزارت اقتصاد و با پیگیری‌های مجلس و دولت، ظرف یک ماه آینده پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز می‌شود.

به گزارش  روابط عمومی خانه صمت گیلان رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا هفته آینده آئین‌نامه اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به شرکت های دانش بنیان نهایی و ابلاغ خواهد شد، افزود: با کمک وزارت اقتصاد و با پیگیری‌های مجلس و دولت در این زمینه، ظرف یک ماه آینده پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز می‌شود.

سید محسن دهنوی افزود: مقرر است تا پایان سال، از محل تبصره 16 پیش بینی شده در قانون بودجه، امسال 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شود که با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق نوآوری و شکوفایی آئین نامه مربوط به آن باید تدوین و اقدامات لازم برای پرداخت این اعتبارات انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه نوع پیگیری دستگاه‌ها مناسب بود و مجلس نیز به رفع اشکالات موجود کمک کرد، تصریح نمود: به نظر می‌رسد در کمتر از یک ماه پرداخت‌های مربوط به این حوزه آغاز می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه موضوع دریافت عوارض از خام فروشی موضوع دیگر بررسی شده در نشست اخیر فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی بود، گفت: در قانون جهش دانش‌بنیان و قانون بودجه 1401 به این موضوع اشاره شده که اگر فردی، ماده‌ای را به صورت خام یا نیمه خام صادر کند، باید عوارض پرداخت کند و اعتبار به دست آمده از این محل باید صرف توسعه و تکمیل زنجیره ارزش در کشور و توسعه صنایع دانش‌بنیان شود.

دهنوی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا نیز این عوارض را دریافت می‌کنند، به تاکید مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه گمرک و دستگاه‌های مربوطه اعلام کردند در اجرای این قانون ابهاماتی داشتند، وصولی این تبصره بسیار پایین بود و عملکرد مناسب نبود که تذکرات لازم در جلسه داده و مقرر شد ظرف یک ماه آینده میزان عوارض وصولی دقیق مشخص شود و گمرک و وزارت امور اقتصادی نسبت به وصول این عوارض اقدامات لازم را انجام دهند.

هزینه های تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ می شود

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه استفاده شرکت‌های دانش‌بنیان از اعتبار مالیاتی از دیگر موضوعات بررسی شده در جلسه فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان بود، تصریح کرد: در قانون جهش دانش‌بنیان و قانون بودجه آمده است اگر صنعت یا شرکت بزرگی بخشی از درآمد خود را صرف تحقیق و توسعه و توسعه فناوری و تکنولوژی کند، این اعتبار به عنوان اعتبار مالیاتی در نظر گرفته می‌شود.

دهنوی افزود: براساس گزارش سازمان امور مالیاتی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، آئین‌نامه این موضوع تدوین شده اما نکاتی درباره مرجع تشخیص راستی‌آزمایی هزینه‌های تحقیق و توسعه وجود داشت که مرجع داوری برای این موضوع مشخص شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: خبر خوشی را به شرکت‌های دانش بنیان می‌دهم که این موضوع ظرف کمتر از یک ماه آینده اجرایی می‌شود و شرکت‌های بزرگ صنعتی هر آنچه که در حوزه تحقیق و توسعه هزینه کنند به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ می‌شود.

دهنوی ضمن تشکر از همکاران خود در مجلس، وزارت امور اقتصادی و دارایی و شخص وزیر، گفت: وزیر دغدغه خوبی نسبت به این موضوع داشتند و سایر دستگاه‌های تولید با توجه به نامگذاری سال اهتمام جدی به اجرای این مصوبات دارند، مجلس نیز پیگیر این موضوعات است.

گفتنی است نشست فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان با حضور جمعی از نمایندگان، وزیر امور اقتصادی و دارائی، نمایندگان گمرک، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور مالیاتی، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری عصر روز دهم مرداد ماه برگزار شد و مقرر است نشست های این فراکسیون هر دو هفته یکبار به صورت مرتب در مجلس برگزار شود. 

منبع: گسترش تولید و تجارت

سه شنبه، 11 مرداد 1401 ساعت 06:25