چاپ : سه شنبه، 25 دی 1403 ساعت 17:36
http://guilanhim.ir/?post=2777
حمایت از تولید؛ حمایت از خودکفایی و ضامن رشد اقتصادی است
کشوری -

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به نقش واحدهای تولیدی و صنعتی در زمینه اشتغال، کارآفرینی و رونق اقتصادی، حفظ و حمایت از صنعت را بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: حمایت از تولید؛ حمایت از اشتغال و  خودکفایی و ضامن رشد اقتصادی است.

به گزارش روابط عمومی خانه صمت؛ فرحمند پورعلی به مناسبت گرامیداشت دهه تولید و تجارت در گفتگو با خبرنگار " گسترش تولید و تجارت" گفت: تحقق رشد و توسعه پایدار در سایه صنعتی شدن و حمایت همه جانبه از صنعت است.

وی افزود: توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار و خودکفایی در گرو حمایت از واحدهای صنعتی و معدنی است و این مهم محقق نمی‌شود مگر اینکه از سرمایه گذاری ها و سرمایه گذاران حمایت و صیانت شود.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان افزود: در وهله نخست در بحث جذب سرمایه‌گذاران صنعتی؛ تجهیز زیرساخت ها و تقویت آنها در شهرک های صنعتی از قبیل تامین برق، آب، گاز و سیستم های تصفیه فاضلاب‌های صنعتی شرایط مناسبی برای حضور سرمایه گذاران فراهم می کند.
پورعلی در ادامه با اشاره به ظرفیت زیرساخت‌های صنعتی در گیلان تصریح کرد: خوشبختانه به همت شرکت شهرکهای صنعتی استان و شهرصنعتی رشت شاهد رشد زیرساختها برای استقرار واحدهای صنعتی و راه اندازی واحدهای جدید صنعتی هستیم که البته باز هم نیازمند رشد مستمر این زیرساختها هستیم.
وی افزود: در راستای حمایت از توسعه پس از تجهیز زیرساختها در وهله دوم به شدت نیازمند به حداقل رساندن بروکراسی های اداری و کمک دولت به بانک ها برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با کمترین میزان سود تسهیلات به سرمایه گذاران هستیم.
پورعلی با بیان اینکه سرمایه گذاری های صنعتی سبب ایجاد شغل پایدار و افزایش توان تولید داخلی می شود، تصریح کرد: فواید و مزایای رشد سرمایه گذاری بر کسی پوشیده نیست؛ بنابراین اقدامات حمایتی و ضرورت حفظ و حمایت همه جانبه از واحدهای تولیدی فعال امری اجتناب ناپذیر است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت گیلان در ادامه کمک به راه اندازی واحدهای راکد را از دیگر راهکارهای حمایت از تولید عنوان و تصریح کرد: واحدهایی به صورت راکد در تملک بانک ها قرار دارند و از آنجا که تولید تخصص های لازم خود را می طلبد، شایسته است تا در قالب کارگروه رفع موانع تولید، این واحدها به متقاضیان واقعی و صنعتگران کاردان واگذار شود.
پورعلی در همین مورد ادامه داد: با راه اندازی مجدد اینگونه واحدها ضمن پرداخت مطالبات شبکه بانکی، تولید هم جانی تازه گرفته و افراد جویای کار و جوانان، جذب بازار کار می شوند.
وی در مقایسه وضعیت فعلی واحدهای صنعتی گیلان نسبت به گذشته، گفت: این واحدها به دلیل تنوع در تخصص های مختلف، وضعیت قابل قبولی دارند و استان گیلان حتی در بعضی از رشته های صنعتی قطب صنعت کشور شده و به عنوان برند مطرح می باشد.
پورعلی یادآور شد: مثلاً در گذشته صنعت نساجی جزو صنایع مطرح گیلان بود اما اکنون علاوه بر آن در صنایع فولادی، سلولزی، دارویی، لوازم خانگی، تولید قطعات خودرو و ... جزو استان‌های مطرح کشور هستیم.
وی افزود: استان گیلان با دارا بودن شرایط مساعد و زیرساخت های نسبتا مناسب، نزدیکی به دریا، فرودگاه و مرکز کشور و بهره گیری از امکانات کشتیرانی و راه آهن، منطقه آزاد، بنادر و .... فضای بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری و فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی دارد، بنابراین باید با این همه مزیت جایگاه این استان بهتر از گذشته باشد.  
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت گیلان در بخش دیگری از این گفت و گو در مورد برخی از برنامه های این تشکل بزرگ صنعتی، گفت: هم اکنون ۱۴ انجمن تخصصی در رشته های مختلف برق و الکترونیک و لوازم برقی خانگی، دارویی و شیمیایی و لوازم پزشکی، لبنیات، کیک و کلوچه، فولاد و محصولات فلزی، نساجی، صنایع چوب، فوم و پلی استایرن، سلولزی، کارتن و مقوا، فنی و مهندسی، بتن آماده، فرآورده های بتنی، قطعات خودرو و نیرو محرکه و خدمات فنی و مهندسی در خانه صمت گیلان عضو هستند.
به گفته وی، این انجمن های تخصصی ضمن اطلاع رسانی های لازم به واحد های صنعتی تحت مجموعه خود و پیگیری مشکلات آنها، موارد مدنظر و مشکلات آنها را به مسولان استانی و کشور منعکس می کنند.
پورعلی خاطر نشان کرد: خانه صنعت و معدن استان گیلان در راستای حل مشکلات حقوقی و بانکی که در واقع بخش عمده ی مشکلات واحدهای صنعتی را در برمی گیرد، اقدام به  تشکیل کمیته حقوقی و قضایی کرد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با حمایت های ارزنده و قاطع دستگاه قضایی و اقدامات موثر این کمیته شاهد رضایت مندی صاحبان صنعت بوده ایم، از حمایت ها و همراهی های دستگاه قضایی استان تشکر و قدردانی کرد.
پورعلی همچنین تصریح کرد: خانه صمت گیلان به منظور دفاع از صاحبان صنایع و کارفرمایان بخش صنعت؛ در حوزه مالیاتی نیز در سطح شهرستان ها و بنا بر بند 3 ماده 244 قانون مالیات های مســتقیم، نمایندگانی معتمد را در شهرســتان های مختلف استان، به اداره کل امور مالیاتی مـعرفی کرده است که در این راستا صاحبان صنایع می توانند جهت بررسی پرونده ها در هیات های بدوی و تجدید نظر از همراهی نمایندگان این تشکل در جلسات بررسی پرونده های مالیاتی شرکتهای خود بهره مند شوند.
وی در خاتمه یادآور شد: با توجه به اشتیاق و ظرفیت های بخش خصوصی برای سرمایه گذاری های جدید و یا ایجاد طرح های توسعه ای؛ شایسته است دولت بیش از پیش یاری گر و حمایت کننده این بخش از اهرم بزرگ و ارزشمند تولید و خودکفایی و اشتغالزایی کشور و استان باشد.

سه شنبه، 7 تير 1401 ساعت 11:43