چاپ : سه شنبه، 2 بهمن 1403 ساعت 03:43
http://guilanhim.ir/?post=2252
هشتمین شهرک فناوری کشور در رشت احداث می شود
کشوری -

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ، معدن و تجارت از ایجاد هشتمین شهرک فناوری کشور در شهرک صنعتی سفیدرود در گیلان خبر داد.

علی اصغر توفیق در جمع مدیران، تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان گفت: گیلان دارای استعدادهای درخشانی از علم و دانش و کسب فناوری های بومی فراوانی است از این رو ایجاد شهرک فناوری به منظور تجاری‌سازی و توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌مدار یکی از مهم ترین ضروریات این استان محسوب می شود. 

وی در ادامه بر لزوم بهره مندی از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان تأکید کرد و گفت: از آنجا که تولید محصولات شرکت‌های دانش بنیان بر پایه علم و تکنولوژی است، دارای ارزش‌افزوده بسیار بالایی می باشد.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت  تصریح کرد: با توجه به لزوم نقش دهی و اهمیت بخشی به فعالیت شرکت های دانش بنیان ایجاد شهرک فناوری برای توسعه فعالیت‌ها و تجاری‌سازی محصولات شرکت های دانش بنیان یکی از الزامات اساسی در نیل به موفقیت های بزرگ در عرصه ی تولید و تجاری‌سازی، توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌مدار و اشتغال‌زایی، ارتقای توان رقابتی و توسعه فعالیت‌های صنعتی و در نهایت سبب ایجاد بهره وری بالا است.

توفیق افزود: شهرک‌های فناوری محیط‌های مناسب برای استقرار و حضور حرفه‌ای کسب و کارهای فناور تولیدی است و استقرار واحدهای تحقیق و توسعه صنایع، مشاوران خبره و مراکز پژوهشی و آموزشی در این شهرک ها سبب ایجاد تعامل سازنده و کارا در فعالیت های تخصصی تولید و صنعت می شود.

وی با بیان اینکه گیلان هشتمین استان کشور در ایجاد شهرک فناوری است خاطر نشان کرد:به‌زودی عملیات ساخت شهرک فناوری در شهرک صنعتی سفیدرود رشت ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در ادامه این نشست با اشاره به وجود 3 هزار و 500 هکتار عرصه صنعتی در گیلان گفت: عرصه‌های صنعتی گیلان دو دهم درصد اراضی استان را شامل می شود که این میزان نسبت به میانگین یک درصدی عرصه های صنعتی کشور، هشت دهم درصد کمتر است.

علی منتظری با اشاره به وجود دو هزار و 600 واحد فعال تولیدی در گیلان از وجود بیش از یک‌هزار و 100طرح نیمه تمام صنعتی و تولیدی در استان خبر داد و افزود: استان گیلان دارای ظرفیت های فراوانی در تولید صنایع فولادی، صنایع سلولزی صنایع نساجی و صنایع دارویی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از ظرفیت تولید سالانه 4 میلیون و 500 هزار تن فولاد در استان خبر داد و تصریح کرد: تا دو سال آینده ظرفیت تولید فولاد استان به 9 میلیون تن افزایش می‌یابد و گیلان قطب تولید فولاد کشور می‌شود.

علی منتظری خاطر نشان کرد: خوشبختانه استان گیلان به دلیل همجواری با کشورهای آسیای میانه رشد خوبی در صنایع فولادی داشته است. وی همچنین به نیاز استان در ایجاد واحدهای فراوری برنج و چای در گیلان تأکید کرد و افزود: ایجاد واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی در برنج و چای یکی از مهم ترین نیازهای استان است از این رو از ورود سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان به این بخش استقبال می‌کنیم.

وی صنایع سلولزی را یکی از مهم ترین صنایع مستقر در استان عنوان کرد و با اشاره به رتبه چهارم گیلان در ایجاد و تولید صنایع سلولزی از صدور 10مجوز تولید جدید با ظرفیت یک میلیون و 200 هزار متر مکعبدر حوزه خبر داد و افزود: 10 واحد صنایع سلولزی با سرمایه‌گذاری 1500میلیارد تومان در گیلان ایجاد می‌شود.

منتظری همچنین ظرفیت تولید ورق فولادی در گیلان را دو میلیون و 500تن عنوان کرد و گفت:استان گیلان رتبه دوم کشور را در تولید ورق فولادی دارد و در زمینه تولید فولاد خام با تولید 800هزارتن رتبه سوم را در کشور به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان صنایع های‌تک (تکنولوژی بالا) را یکی از مهم ترین صنایع در ایجاد ارزش افزوده و بهره وری بالا عنوان کرد و افزود: متأسفانه با وجود ظرفیت های علمی و پژوهشی در گیلان ایجاد صنایع های تک مورد غفلت واقع شده است.

وی ضمن قدردانی از تصمیم وزیر صنعت، معدن و تجارت در ایجاد شهرک فناوری در گیلان گفت: راه‌اندازی شهرک فناوری در ارتقای ارزش افزوده در تولید و تجاری‌سازی، توسعه فناوری و اقتصاد مبتنی بر فعالیت های دانش بنیان ، ارتقای توان رقابتی محصولات و ایجاد برندهای صنعتی و تجاری بسیار حائز اهمیت است. به نقل از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گيلان/

سه شنبه، 15 مهر 1393 ساعت 02:17